loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Nieuws

AircoGebruik

Naast controles en regelmatig onderhoud kunt u er ook zelf voor zorgen dat uw Airco in goede conditie blijft. Lees hieronder de 10 tips uit onze werkplaats voor Aircogebruik.

TIP 1
Bewust gebruik
Gebruik de airco alleen als het echt nodig is.

TIP 2
Luchten  
Als de auto erg warm is geworden, zet dan voor vertrek eerst de deuren open. De ergste warmte kan de auto al verlaten. Het is ook mogelijk kort met de ramen open te rijden. Schakel de airco alleen in wanneer de auto niet koel genoeg wordt. Hierdoor vermindert u het energieverbruik. Vergeet ook niet de ramen te sluiten, de airco heeft alleen effect met gesloten ramen.

TIP 3
Temperatuur
Zet de temperatuurinstelling niet te laag of te ventilator te hard. Het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot.

TIP 4
Gebruik in de winter of tijdens regen
Het is mogelijk de airco in te schakelen bij beslagen ramen. Het vocht wordt daarmee uit de ruimte gehaald. Zijn de ramen droog? Schakel de airco dan weer uit. De ventilator is meestal voldoende om de ramen onbeslagen te houden.

TIP 5
Regelmatig inschakelen
Zet de airco minimaal 1x per week minimaal 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en voorkomt dure reparaties.

TIP 6
Airco uitschakelen
Schakel de airco 10 minuten voordat u de motor uitschakelt uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.

TIP 7
Zware belasting
Airco's verbruiken brandstof en motorvermogen. Bij een hoge belasting (caravan trekken of een berghelling beklimmen) is het raadzaam de airco uit te zetten.

TIP 8
Schoonhouden
Ruikt de auto onaangenaam? Het kan zijn dat er schimmel is ontstaan door condensvorming. Laat de airco in dit geval reinigen.

TIP 9
Voorkom verstopping
Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.

TIP 10
Periodieke controle
Laat de auto in ieder geval één keer per jaar controleren. Het is mogelijk het airco onderhoud mee te nemen in de tussentijdse controles.

pin.svg
CONTACT

Jan van Veen Auto's
Zijlstraat 3, 5305 EE Zuilichem

clock.svg
OPENINGSTIJDEN
Maandag: 08:00 – 20:30 uur
Dinsdag: 08:00 – 18:00 uur
Woensdag: 08:00 – 18:00 uur
Donderdag: 08:00 – 20:30 uur
Vrijdag: 08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:00 uur
Zondag: Gesloten

Stel hieronder uw vraag

Morgen Internet - Zorgeloos website